therapie

Onze huidige westerse leefstijl en onze voedingsgewoonten staan mijlen ver af van die van de mens die we zo’n 10.000 jaar geleden waren. Onze cultuur mag dan naar ons idee sindsdien enigszins geëvolueerd zijn, maar onze nátuur is dat niet. Veel chronische ziekten vinden in deze discrepantie hun oorsprong, én: de richting  naar genezing!

Orthomoleculaire therapie zoekt naar de strategische routes die het lichaam de afgelopen jaren heeft gekozen om  te overleven; de  ‘film’  van je leven. We lopen samen de weg terug en helpen het lichaam met andere voeding, leef- en bewegingsgewoonten en vaak supplementen, andere mechanismen te ontwikkelen, die tot meer gezondheid leiden.

Orthomoleculaire therapie vraagt om een grote persoonlijke inzet. Het omvormen van voedings- en leefstijlpatronen is niet zomaar gedaan. Wie zich realiseert dat zijn of haar (veelal chronische) ziekte daarmee wel zou kunnen samenhangen en met volle inzet gaat voor herstel, wil ik daarin graag begeleiden en adviseren.

Tijdens de eerste afspraak zal ik je vragen naar je medische voorgeschiedenis en allerlei zaken op het gebied van voeding en leefgewoonten. Het is mijn doel om samen met jou zo goed mogelijk in beeld te krijgen wat jouw gezondheid beïnvloedt en beïnvloed heeft. Om vervolgens op zoek te gaan naar wegen naar gezondheid, waarbij onder andere voeding en leefgewoonten onder de loep genomen worden. Zo kun je zelf bewuste(r) keuzes gaan maken die een positieve invloed hebben op je gezondheid. Vervolgafspraken zijn om te evalueren en om nieuwe stappen uit te zetten.

Een afspraak kun je maken via het contactformulier of door te bellen.